GSC: George Welling, Scooter and the Big Man, Hans Wigman

Wanneer:
9 december 2017 @ 20:30 – 23:30
2017-12-09T20:30:00+01:00
2017-12-09T23:30:00+01:00
Waar:
Café Singelier
Coendersweg 44
9722 GH Groningen
Nederland
Kosten:
Gratis

Voor de aller- aller- allerlaatste keer zetten we in Café Singelier drie fijne acts neer! We stoppen na het eindfeest op 13 januari, dus moeten we afscheid nemen van de Singelier, en dat doen we met een fijne line-up! Dus kom wat biertjes drinken en genieten van heerlijke muziek!

Zaterdag 9 december presenteren we: George Welling, Scooter and the Big Man, en Hans Wigman!

George Welling:
We hebben George al meerdere malen gevraagd om te komen spelen in de Singelier, en altijd is het weer genieten. Met zijn altijd scherpe Nederlandse teksten weet deze zanger, gitarist en componist prachtige liedjes neer te zetten. Soms melancholisch, soms humoristisch, maar altijd goed. De afgelopen maanden was George bezig met een nieuwe CD, die binnenkort uitkomt, dus misschien verrast hij ons wel met nieuw werk!

Scooter and the Big Man:
Scooter and the Big Man: personages uit Springsteens ’10 th avenue freeze out’. Het zijn de alter egos van zanger/multi-instrumentalist Rene en bassist/verteller Fabian.

Ooit speelden ze samen in een Nederpop formatie, nu heeft het lot ze weer aan elkaar gekoppeld. Samen zorgen ze voor swingende luisterliedjes met mooie en persoonlijke verhalen.

Hans Wigman:
“Een béétje muzikant schrijft zijn eigen liedjes”, wierp een muzikale kompaan hem eens voor de voeten. Hierdoor geprikkeld begon Hans, die vanaf zijn 18e regelmatig gedichten schreef, nu ook liedjes te schrijven.
Na een lange periode waarin de focus op zijn jonge gezin lag, begon hij opnieuw met het schrijven van liedjes. Naast de breed georiënteerde band Fume Bridge speet Hans nu ook singer-songwriterwerk als solist. Deze breed geïnteresseerde muziekliefhebber – van folk tot opera, van punk tot Japanse shakuhachi – vond inspiratiebronnen bij het schrijven in John Martyn, Tim Buckley, Neil Young en Robin Williamson.

De avond begint om 20.30. Vlak daarna zal Hans beginnen met zijn set. Entree is uiteraard gratis!