De GSC zegt tabee!

Zaterdag 13 januari was het zover…wij als Groninger Songwriter Circle zeiden na 5,5 jaar dé netwerkorganisatie voor singer-songwriters te zijn geweest, tabee!

Maar niet zonder feestje natuurlijk! Dus hebben we 12 van onze favoriete acts bereid gevonden om met ons een prachtige avond te organiseren in DOT. En dat is gelukt!

Van 20.00 tot 2.00 uur gaven ‘onze’ acts al hun energie in prachtige optredens. Na een kort verhaal van presentator Remko Kapinga en voorzitter Marike Broekema begon de avond met The Good Case die met zijn nieuwe formatie ons verraste met haunting Americana. Heerlijk! Vervolgens kwam er boven in de foyer wéér een verrassing, want daar hoorden we Martijn van der Zande met zijn nieuwe band. Ook ontzettend mooi! Toen speelde Robin IJzerman Music beneden de zaal stil. Zoals altijd weer prachtig!

Eenmaal weer boven liet Kira zien waarom we zeker weten waarom zij zo ver gaat komen 🙂 Super weer, hoor! Daarna speelden Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering beneden, een duo dat vanaf het begin van de GSC al optreedt bij ons. Marike zong spontaan haar favoriete nummer ‘Nothing Matters’ mee. Weer naar boven werden we getrakteerd op de heerlijke vierstemmige muziek van Wandering Fire. Hou ook deze heren in de gaten!

Toen was het tijd voor cadeautjes. Dennis Broekema, Kerwin Pauptit en Marike bedankten op die manier presentator Remko, fotograaf Jasper, en singer-songwriters Armand Wijskamp en Stefan van de Sande die ook het geluid hadden gedaan deze avond. Ook zette Marike haar bestuursleden Dennis en Kerwin in het zonnetje met een ludiek cadeautje voor beiden.

Toen was het weer tijd voor muziek. Dat ging verder met de soms geheimzinnige liedjes van CATSELF. Prachtig! Weer boven aangekomen was daar Stefan van de Sande met zijn prachtige muziek. Zijn slaapliedje liet ons gelukkig niet in slaap vallen, want eenmaal weer beneden was het de beurt aan George M. Welling. Die is inmiddels goed bekend in Stad, want niet alleen de bestuursleden van de GSC konden zijn liedjes meezingen 🙂 Super weer, George!

Daarna waren we voor de laatste keer boven, voor een optreden van Armand Wijskamp. Armand: we hopen echt dat je weer veel gaat optreden, want het was werkelijk prachtig! Dankjewel! Daarna was het tijd voor de laatste twee acts beneden. De zaal was nog altijd stil, hoewel iets uitgedund om 1.00 uur. Daar maakte Timo de Jong goed gebruik van, door ook samen liedjes te gaan zingen. Het was weer super! En dan de laatste act, die de avond ging afsluiten…dat was Lesley Baker. Wat was dat prachtig om mee af te sluiten! Het favoriete nummer van Marike, ‘You Will’, deden jullie samen. Wellicht vaker? 😉 Het zorgt in elk geval voor een prachtig plaatje 😉

Al met al was het een fantastische avond. We hadden als GSC het niet mooier durven wensen. Want naast dat we wisten dat deze acts goed zijn, was het publiek ook geweldig! Wat een oprechte aandacht voor de acts! Zo wil je dat hebben als muzikant en als organisatie! Dus ook bedankt aan jullie.

Wij zeggen nu tabee, en we kijken terug op een fantastische tijd.

Zie op onze Facebook pagina de foto’s gemaakt door onze huisfotograaf van de avond, Jasper Tholens. De Facebook pagina is ook toegankelijk als je geen lid bent van Facebook, dus neem vooral een kijkje!

Hier onze favoriete foto van avond is van Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering.

Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering – foto: Jasper Tholens

 

 

Zaterdag 13 januari 2018 – eindfeest Groninger Songwriter Circle

Aan al het goede komt een eind(feest)! Na vijf jaar stopt de Groninger Songwriter Circle, maar we gaan op zaterdag 13 januari knallend afsluiten met een groot feest in toplocatie DOT! En daarvoor hebben we maar liefst twaalf van onze favoriete acts uitgenodigd:

Kira, Robin IJzerman Music, Timo de Jong, Martijn van der Zande, Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering,
George M. Welling, Stefan van de Sande, Lesley Baker, CATSELF, The Good Case, Wandering Fire en
Armand Wijskamp.

Deze twaalf acts hebben in de afgelopen jaren allemaal een mooie bijdrage geleverd aan de vele evenementen van de GSC, en daarom hebben we juist hen benaderd en bereid gevonden om samen een knallend eindfeest te geven.

Met al deze top-acts is een mooie avond gegarandeerd! Vanaf 20.00 uur tot 2.00 uur kun je genieten van prachtige muziek van bovengenoemde artiesten, verspreid over twee podia in het schitterende DOT. Entree is helemaal gratis, dus kom terugkijken op 5 jaar GSC en zeg tabee met ons!

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door DOT, BSE en ’t Hartje.