Uit de Kast! – Droogwareninzameling

Uit de Kast 2016 – we gaan voor nóg meer kratten voedsel!

Tijdens de zomermaanden heeft de Voedselbank Groningen grote behoefte aan houdbare etenswaren. Gewaagd Entertainment en de Groninger Songwriter Circle halen op zaterdag 3 september alles Uit de Kast om daar verandering in te brengen met hun muzikale droogwareninzameling! Dit doen deze twee organisaties alweer voor het derde jaar op rij. Vorig jaar lukte het om een recordaantal van 40 kratten met voedsel in te zamelen. Ze gaan dit jaar voor een nóg hogere opbrengst . Daar helpt u toch ook aan mee?
 
In ruil voor uw meegebrachte houdbare voedsel, kunt u genieten van acht muzikale acts. Zo zijn daar de fijne singer-songwriters Dion van der Geest, George Welling, Lars Koehoorn, en Martijn van der Zande. Zij zullen worden afgewisseld met deze vier top DJ’s: DJ Funkydiscosoul, DJ Richard, Dymka, en Steely RoundBeat!
 
U bent welkom op zaterdag 3 september tussen 13.00 en 17.30 uur, in MFC De Wijert Helpman aan de P.C. Hooftlaan 1 in Groningen. Kom vooral de hele middag langs, want het belooft heel gezellig te worden!
 
Kunt u deze dag niet aanwezig zijn, maar wilt u wel iets geven? Dat kan! Vanaf maandag 22 augustus kunnen er al producten gedoneerd worden in de doorzichtige bakken in de lobby van het MFC, elke werkdag van 9:00 tot 23:00 uur.
Uit de Kast 2016 - poster A3 def

 

Uit de Kast 2015 – 40 kratten droogwaren opgehaald!

Onze droogwareninzameling Uit de Kast, samen met Gewaagd Entertainment,  was ook dit jaar weer een groot succes! We hebben maar liefst 40 kratten aan droogwaren binnengehaald voor de Voedselbank Stad Groningen!

Zie voor een verslag en foto’s van de dag dit mooie verhaal op de website van Gewaagd Entertainment.

Droogwareninzameling 2015 - poster A3 - def

Uit de Kast 2014 – 12 kratten opgehaald

In 2014 hebben we voor het eerst Uit de Kast georganiseerd. Dit naar het goede voorbeeld van Een Garde, die een soortgelijke inzameling had georganiseerd, en mensen gratis koffie gaf die voedsel kwamen brengen. Wij hebben mensen gratis muziek gegeven, en haalden dit eerste jaar 12 kratten voedsel op. Heel mooi, nu wij het evenement toen nog in de achtertuin van twee van onze organisatoren hadden georganiseerd, en maar een paar weken voorbereiding hadden getroffen. We waren het er over eens dat we het evenement weer gingen organiseren, maar het dan groter gingen aanpakken.

Droogwareninzameling dennis poster A3