Uit de Kast! – Droogwareninzameling

In de jaren 2014, 2015 en 2016 hebben we samen met Gewaagd Entertainment een droogwareninzameling georganiseerd voor de Voedselbank Groningen. In ruil voor singer-songwriters en dj’s kon jij al je houdbare eten dat je kon missen doneren aan de Voedselbank.

Het eerste jaar in de achtertuin van GSC bestuursleden Marike en Dennis, het tweede en derde jaar is het groter aangepakt, in het MFC De Wijert in Groningen. Het eerste jaar werden er 12 kratten eten opgehaald. Het tweede jaar maar liefst 40 kratten. Het derde en laatste jaar was heel gezellig, maar er werd helaas minder eten opgehaald, namelijk 20 kratten. Daarom is daarna besloten om het bij drie edities te houden.

Uit de Kast 2014 – 12 kratten opgehaald

In 2014 hebben we voor het eerst Uit de Kast georganiseerd. Dit naar het goede voorbeeld van Een Garde, die een soortgelijke inzameling had georganiseerd, en mensen gratis koffie gaf die voedsel kwamen brengen. Wij hebben mensen gratis muziek gegeven, en haalden dit eerste jaar 12 kratten voedsel op. Heel mooi, nu wij het evenement toen nog in de achtertuin van twee van onze organisatoren hadden georganiseerd, en maar een paar weken voorbereiding hadden getroffen. We waren het er over eens dat we het evenement weer gingen organiseren, maar het dan groter gingen aanpakken.

Droogwareninzameling dennis poster A3

 

Uit de Kast 2015 – 40 kratten droogwaren opgehaald!

De tweede editie hebben we daarom georganiseerd op het plein van het MFC De Wijert – Helpman. Dat werd een heel groot succes! We hebben maar liefst 40 kratten aan droogwaren binnengehaald voor de Voedselbank Stad Groningen!

Zie voor een verslag en foto’s van de dag dit mooie verhaal op de website van Gewaagd Entertainment.

Droogwareninzameling 2015 - poster A3 - def

Uit de Kast 2016 – laatste editie

Deze laatste editie was super leuk en gezellig. Maar we konden het aantal kratten van 2015 niet overtreffen helaas. Daarom werd dit helaas onze laatste editie van Uit de Kast.

Uit de Kast 2016 - poster A3 def