Groninger Songwriter Circle in Onderdendam

Wanneer:
16 juni 2017 @ 20:30 – 23:00
2017-06-16T20:30:00+02:00
2017-06-16T23:00:00+02:00
Waar:
Dorpshuis Zijlvesterhoek
Achterweg 1
9959 PC Onderdendam
Nederland
Kosten:
Gratis
In het prachtige dorpshuis van Onderdendam zet de Groninger Songwriter Circle met enige regelmaat 3 fijne akoestische acts neer! Lokale muzikanten uit Groningen en omstreken, op een prachtige locatie, wat wil je nog meer!
 
Vrijdag 16 juni presenteren we: Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering, The Good Case, en Daphne Messelink!
 
Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering:
Begonnen in Gouda als straatmuzikant heeft zangeres en gitariste Roos Galjaard (1973) na enkele lange omzwervingen in Zuidelijk-Afrika sinds 1995 haar muzikale vleugels uitgeslagen in het noorden van Nederland. Roos is a singer-songwriter met eigen werk, waarbij ze invloeden uit de folk, pop, jazz en wereldmuziek tot een bijzonder eigen stijl weet te smeden.
 
Sinds 2011 treedt Roos op met cellist en zanger Sebastiaan Wiering in binnen én buitenland! Regelmatig spelen zij in theatertjes en huiskamers, waarbij ook de mooie teksten volledig tot hun recht komen. Live zorgen zij voor een bijzondere ervaring waarbij het mooie samenspel en de verfrissende interpretaties alle ruimte geven aan de warme gitaarklanken, de zuivere en krachtige stem van Roos en de meeslepende diepte van de cello.
 
The Good Case:
Cees Reezigt (aka The Good Case) is niet de gemiddelde muzikant. Hij schrijft al sinds zijn vijftiende liedjes, was medeoprichter van verschillende bands, heeft een schat aan ervaring, en timmert, nu hij de vijftig ruim is gepasseerd, met The Good Case meer en meer aan de weg. Zijn leeftijd is meer een voor- dan een nadeel. Voor ‘silly lovesongs’ ben je bij hem (meestal) aan het verkeerde adres, maar de jaren weerspiegelen zich in de diepgang van zijn liedjes.
 
Muzikaal liggen de wortels van The Good Case in de Amerikaanse songtraditie, maar er is sprake van een Europese ondertoon. De vaak donkere en melancholische sfeer van de nummers wordt versterkt door zijn karakteristieke stemgeluid. Live is The Good Case meer dan alleen een singer-songwriter. Cees wordt dan ondersteund door zijn
muzikale kompaan Mike Huiskes. De chemie tussen deze twee rasmuzikanten staat garant voor een pakkend optreden.
 
Daphne Messelink:
Daphne Messelink is een singer-songwriter uit Groningen. Als kind speelde ze viool, maar na een aantal jaar stapte ze over op piano en zang en begon haar eigen nummers te schrijven. Inspiratie haalt ze vooral uit de natuur en haar eigen ervaringen en emoties. Dit levert kleine en melancholische liedjes op, die uiterst geschikt zijn om in een intieme setting naar te luisteren.
 
Daphne heeft meegedaan aan Popsport Groningen 2016, een coachingsprogramma voor jonge singer-songwriters. Ze won hier de publieksprijs.
 
De avond begint om 20:30. Vlak daarna zal Daphne beginnen met haar set. Entree is gratis!